Tuesday, March 28, 2006


За ползата и влиянието на йога върху човек

Снимката е на Ани Павлова, 63 годишна жена, която е посветила 40 години от живота си на йога.

Според разказите на Ани Павлова, йога й е помогнала да превъзмогне и да излекува, болежките си, резултат от забързаното й ежедневието и стресът, на който е била подложена като млад специалист в областта си, преследваща кариера. Йога успява да й помогне там, където източната медицина е безсилна. Успява да промени светогледа й и да й покаже взаимодействието между духа и тялото й.

Йога е система, която учи човек да погледне вътре в себе си, да разбере и приеме принципите, които движат неговата духовна енергия и образуват заедно с телесната му същност едно цяло. Йога кара хората да се настроят на една вълна с вътрешната си същност и да потънат в нея. Йога е предписание как да живеем според законите на природата. Йога учи на медитация, но медитацията не като универсално лекарство против стрес, а като духовно занимание за себепознаване. Медитация, която се практикува индивидуално, груповите занимания водят до смесване на енергии и излага енергийното тяло на личността на опасност. Медитацията е "духовният антибиотик", който изчиства организма от шлаки, но под формата на негативни мисли, емоции и ненужни мисли. Медитацията помага на човек да контролира мислите, емоциите и чувствата си, прави го уравновесен и силен, защото именно негативните емоции, "излишните" мисли разстройват вътрешния мир и хармония и ни правят робове на емоциите ни.

Може би е дошло времето да се науча да ставам рано и да започна да отделям по един час за медитация при изгрев слънце, а не да се оправдавам как нямам време за себе си.


За статията са използвани, части от интервюто на Ани Павлова за сп. "Ева"

0 Коментари:

Post a Comment

<< Home