Monday, April 03, 2006Цветът на нашата спалня и влиянието му върху нас

Розовото е много харесвано за спалнята. То е цветът на медитацията и съня, и логично се препоръчва преди всичко на хора, които имат проблеми в това отношение. Все пак розовото трябва да се употребява пестеливо, когато някой се възстановява след болест, и изобщо не бива да се използва, ако има желание за привличане на нов интимен партньор, защото довежда пасивни партньори, които не искат да поемат активна роля в оформянето на връзката.

Зеленото е чудесният цвят на благополучието. То явно е най-добрият избор за оздравителен и енергизиращ сън. Зеленото подпомага благосъстоянието, понеже представлява растежа на растенията, дърветата и цветята.

Синьото управлява небето съгласно китайската традиция и изобщо е добър цветови избор. Чрез него се стимулират комуникацията и разбирателството между партньорите, както и интересните сънища. Синият цвят е уместен също за хората, които бъбрят и четат в леглото.

Виолетовото е духовен цвят, който позволява да се работи по метафизични въпроси. То благоприятства астралните пътувания и извънтелесните преживявания. Този цвят обаче не се препоръчва за помещения, в които се намират оздравяващи хора. Виолетовото наистина помага за по-добро самочувствие, тъй като душата се отделя от тялото, но самото тяло не допринася с нищо за по-добро физическо състояние.

Оранжевото е цветът на разгръщането. То поощрява привличането на всички равнища, но понякога е твърде жизнено за спалнята. Затова не би трябвало да се използва като доминиращ цвят.

Жълтото е цветът на приятелството и любовта. Употребявайте го във вашата спалня, за да привлечете там любовта. То носи също чувство за историчност, за неща, които сме научили в миналото. Жълтото е подходящ цвят за връщане в детството и повторно изживяване на случки от това време.

Червеното е страстно и енергизиращо. В случай, че това е преобладаващият цвят в спалнята, тук може да господстват сексуални активности и става много трудно да се постигне добър сън. Ако червеното е вашият избор, вероятно би трябвало да изберете за покривалото на леглото някой пасивен цвят. Така ще можете при нужда да имате спокоен сън.

Бежовото е комбинация от бяло и кафяво, и е цветът на работата, а понякога дори на загрижеността. При твърде много охра около вас всяка сутрин ще мислите за всички неща, които трябва да свършите.

Светлосивото придава сила и ефективност, което понякога може да бъде твърде интензивно за една спалня. От друга страна този цвят стимулира нощните дискусии.

Прасковеният цвят е комбинация от розово и бежово, и носи със себе си една кротка и мирна, но при това продуктивна енергия. Тя позволява на човек да се настрои към работата и да се справи със задачите по спокоен и лесен начин. Прасковеното помага да се разрешат проблемите дружелюбно и практично.

Златното е интензивен цвят, който осигурява благополучие. Ако се използва в спалнята, той дава идеи как да се придобият пари, или хрумвания относно инвестиции и хазарт. Но при твърде много златно в това помещение, може да се стигне до обсебеност от парични въпроси.

Черното е цветът на мощта, на закрилата и на ключа към мистериите на вселената. Този цвят може да бъде употребяван, когато човек се чувства уязвим, респ. когато се страхува от нараняване от страна на партньора (макар че в този случай вероятно повече би помогнал един добър адвокат). Черното предизвиква интензивни сънища и стимулира дейността на подсъзнанието.

0 Коментари:

Post a Comment

<< Home